marți, 10 februarie 2009

Calatoria in timp


Sunt multe teorii si speculatii pe tema calatoriilor in timp iar de ceva vreme cercetatorii cauta cu insistenta cheia care ar putea deschide o noua dimensiune a cunoasterii. S-au facut tot felul de masinarii si sisteme, s-au dezvoltat teorii si formule complicate, si in principiu toata lumea e de acord ca cel putin teoretic calatoria in timp e posibila. Gaurile de vierme din univers (tunelurile care leaga intre ele doua gauri negre), sunt o dovada cat se poate de reala a calatoriei in timp. Problema cea mai greu de rezolvat e insa producerea energiei necesare functionarii unui astfel de dispozitiv.


Toate sitemele gandite in acest domeniu au ca scop realizarea unui dispozitiv care sa "transporte" materia intre doua momente diferite in timp. Aceasta abordare vine tocmai din dorinta de a interveni in procesul evolutiei in anumite momente din trecut sau viitor, pentru a schimba prezentul. Nu stiu cat e de necesar acest lucru si daca e in armonie cu legile universului, insa stiu ca o alta abordare ar putea avea succes si ne-ar fi chiar folositoare.


Aceasta abordare vizeaza incursiunea doar in trecut, si doar la nivel mental, fara a putea interveni cumva in planul fizic. Numerosi paranormali, hipnotizatori si clarvazatori fac acest lucru si unii dintre ei au un mare succes. Energia necesara incursiunii in trecut la nivel mental nu este mare, si cred ca succesul oricarui om care incearca o astfel de experienta depinde doar de antrenament si disponibilitate psihica. Pana acum au fost facute astfel de incursiuni pana in cele mai indepartate vremuri prin care civilizatia umana a trecut, si au fost inregistrate adevarate descoperiri. Datorita naturii rationale a omului, putini sunt insa cei care accepta astfel de relatari ca adevarate.


Din pacate nu cred ca vom putea cunoaste astfel nici modul cum a aparut viata pe Pamant, nici cum au disparut dinozaurii, deoarece practica incursiunilor mentale in trecut este strict legata de existenta omului, de perceptia materiala a lui asupra habitatului in care a trait in vietile trecute.


In cazul in care teoria cum ca omul este forma cea mai avansata in care sufletul se transpune ca urmare a evolutiei de la stadiul de organism primordial (sau chiar mineral), asteptam cu interes incursiuni in timpurile de la inceputurile vietii pe Pamant.


Viitorul va fi mereu o necunoscuta si nu vom putea avea acces decat la franturi de informatii asupra carora oricum va sta semnul incertitudinii, avand in vedere ca prezentul beneficiaza de liberul arbitru prin care omul poate schimba totul.


Un comentariu:

  1. Călătoria în timp rămâne, cel puţin deocamdată, în faza de proiect. S-ar putea ca acest proiect să nu fie niciodată realizat. Dar nu rămâne decât să sperăm şi - până atunci - să călătorim cu imaginaţia în vremuri de mult apuse sau în unele viitoare...

    RăspundețiȘtergere