marți, 27 ianuarie 2009

Puterea gandului

Psihologii care au disecat de-a lungul timpului psihicul uman pentru a-i descoperi mecanismul de functionare si structura, au ajuns la concluzia ca in constientul uman rezida o forta teribila prin care omul isi poate controla destinul, acesta fiind GANDUL. Fie el sub forma unor dorinte, aspiratii, amintiri sau idealuri, gandul genereaza o forta de atractie teribila pe care daca reusim sa o controlam putem cu o foarte mare usurinta sa ne modelam viitorul asa cum dorim.

Cheia succesului o reprezinta constientizarea gandului pe care dorim sa il materializam in planul prezentului, astfel incat sa credem cu toata fiinta ca dorinta noastra este deja implinita. Pentru aceasta trebuie sa vizualizam gandul in cele mai mici detalii, sa-i dam forma, culoare, miros, etc., revenind periodic asupra lui, astfel incat dintr-o idee bruta sa modelam o imagine perfecta, si l-as cita aici pe Michelangelo, care spunea: "eu nu fac decat sa inlatur piatra in plus din blocul acesta si sa dezvalui lumii opera de arta care zace in el". La fel si noi trebuie sa fim constienti de faptul ca dorinta noastra este deja materializata si trebuie doar sa constientizam acest fapt inlaturand ceata care o ascunde.

Trebuie sa mai cunoastem faptul ca atat prezentul cat si trecutul si viitorul se afla in acelasi plan, conform figurilor de mai jos, iar prin actiunea gandurilor noastre, constient sau nu, determinam evolutia in planul fizic, destinul. Prin interferente accidentale ale constientului cu planurile viitorului, pot aparea acele premonitii sau deja-vu-uri, dar de cele mai multe ori, "by default", constientul uman considera prezentul ca o bariera dincolo de care nu poate sa mai controleze nimic, iar trecutul e singurul care transpare prin amintiri.





5 comentarii:

  1. hmm..ceva in genu The Secret :)

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am descoperit cu plăcere la blogroll-ul tău. Te-am trecut şi eu la mine chiar acum. Felicitări pentru blog, am să urmăresc postările tale prin feedreader... Numai bine şi baftă în tot ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, un articol interesant despre puterea gandului, a fi constient, trebuie sa spun ca sunt bucuros sa descoper din ce in ce mai multe persoane care au ca preocupare puterea gandului acesta fiind pana nu demult un subiect tabu, am scris si eu pe blog despre constiinta si o sa mai scriu... o sa urmaresc si blogul tau, citesc aici lucruri interesante.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andra's, e ceva in genul The Secret, dar nu doar acolo gasesti acest adevar esential. Daca iei orice ganditor autentic ai sa vezi ca intr-un fel sau altul toti fac referire la puterea gandului si cum poate fi folosita pentru a-ti materializa dorintele. Pe aceeasi idee se bazeaza si fenomenul de manipulare, caz in care gandul pe care il emiti devine un gand colectiv si persoanele pe care reusesti sa le mobilizezi vor gandi si actiona constient sau nu pentru a atinge scopul, chiar daca nu sunt de acord cu el.

    RăspundețiȘtergere
  5. Crezi in "puterea gandului" sau in "programarea destinului"?

    RăspundețiȘtergere