duminică, 18 ianuarie 2009

Romania si romanii ei


Consider ca romanii trebuie sa se orienteze organizat catre o politica nationala demna, care sa le asigure intr-un viitor apropiat independenta din toate punctele de vedere. Este o greseala de neiertat ca potentialul uman si material de care dispune Romania in acest moment sa fie comercializat ieftin si total neprofitabil pentru a imbogati alte state ale lumii.
Fiecare din noi trebuie sa contribuie cu experienta si posibilitatile de care dispune pentru a pune in aplicare o serie de proiecte la scara larga care sa duca la atingerea acestui deziderat. Romania dispune de resursele necesare sa-si sustina populatia proprie si sa exporte inca pe atat produse agro-alimentare; Romania dispune de asemenea de un potential foarte mare turistic care nu este exploatat nici 0.1%; Romania dispune de resurse importante energetice sa-si sustina consumul dar si sa exporte; Romania a dovedit ca poate de asemenea sa concureze cu succes in competitii internationale in unele ramuri ale industriei cum ar fi prelucrarea lemnului si produse finite din lemn, prelucrarea metalelor feroase si produse finite, incaltaminte si textile, etc.; Romania are de asemenea posibilitatea sa dezvolte o piata a serviciilor proprie, competitiva si profitabila datorita expertilor bine antrenati in companiile multinationale; Romania este tara cu cele mai putine si mai proaste drumuri din UE, dar cu flotele cele mai mari si mai dinamice de transport international rutier; Romania este mai presus de toate tara noastra in care se nasc copii nostrii si mor parintii nostri, si pe care trebuie sa o respectam si sa o ridicam.
E stupid sa mai vorbim de coruptie, de copii abandonati, de pensionari neglijati, de poluare si de mizerie. Toate acestea le provocam si le intretinem fiecare din noi. Mizerabilii care profita de nepasrea noastra si se imbogatesc sunt demonii pe care noi i-am creat si numai noi ii putem distruge actionand organizat dupa cateva principii comune. De exemplu stiti ca daca s-ar interzice becurile clasice si s-ar comercializa doar becuri economice fortandu-ne astfel pe toti sa economisim, s-ar face in total o reducere cu cca. 25% a consumului de energie electrica? Si in acelasi timp, incurajandu-se productia becurilor economice s-ar reduce pretul acestora pana la aprox. pretul becului clasic? Aceleasi efecte incredibile le-ar avea si unele masuri pe care le-am putea stabili pentru a sustine productia interna, insa guvernul nu va face niciodata asa ceva pentru ca ei mai degraba isi dau jos pantalonii in fata UE si ne dau noua sa mancam pui din ungaria si portocale din grecia. De altfel pentru mine guvernul nici nu exista, nici parlamentul si nici alte institutii ale statului ingropate in coruptia si luptele lor politice. Singurul lucru de valoare in tara asta sunt oamenii ca noi care au initiativa, au putere, dorinta si in acelasi timp ura fata de grotescul afisat in fiecare zic pe sticla ca fiind starea natiunii. Individul e ceea ce conteaza acum, antreprenorul din fiecare din noi, care daca are si discernamant pe langa toate calitatile enumerate mai sus, este liber si independent in tara lui.
Cu cat vom fi mai multi romani care reusesc sa devina independenti de structurile statului fara sa faca nici un compromis de la principiile morale si etice, cu atat mai slabi vor fi nesimtitii care ne conduc si vor disparea. Eu am 30 de ani si ma simt in putere. Sunt si voi fi unul dintre cei care nu au cine stie ce avere dar traiesc bine in Romania fara sa fure de la stat si fara sa depinda in vreun fel de mila lui. E ceea ce va doresc tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu