marți, 20 ianuarie 2009

Inainte de a fi europeni suntem romani


Am gasit si unele avantaje ale intrarii Romaniei in UE. Unul e ca hotii si escrocii cu pasaport romanesc sunt acum europeni, si al doilea ar fi ca banii pe care ii investeste UE aici prin programe raman in proportie de 10% si in buzunarele unor concetateni care au norocul sa lucreze la firmele din UE care castiga licitatiile. Aici ma refer la proiectele pe bani adevarati, nu la ciubucurile facute cu pensiuni si ateliere de tors lana de la 2 capre.


Dezavantajele cele mai mari sunt insa:


- manipulare populatiei spre transformarea cetatenilor in consumatori fideli ai produselor de import.

- vanzarea terenurilor catre straini, mai ales cele agricole, incat o sa ajungem sa mancam paine made in italia facuta la Buzau.

- politica antinationala impusa de UE in domeniul productiei agricole si a turismului pentru a ne obliga sa mancam pui unguresti si macaroane italienesti si pentru a ne obliga sa mergem la Mamaia in Spania.



Care e rezultatul:


Mancam toate cacaturile produse de tarile din UE, ne urcam in masinile lor sa mergem la Pandorf sa cumparam toalele si opincile lor.


Cam asta e trendul si sunt de-a dreptul consternat de indiferenta manifestata de romani in privinta asta. Din pacate romanii nu-s uniti si nici nu exista lideri care sa dispuna de o gandire sanatoasa si de carisma necesara pentru a induce o schimbare majora in comportamentul oamenilor. Avem doar un nebun ca Vadim care vede numai unguri cu teapa-n dos si daca nu-si ia medicamentele devine isteric luand la p.... pe toti cei care-i ies in cale fara nici o logica sau discernamant. Avem un monument de prostie traditionala romaneasca, un habotnic stupid care nu face nici macar diferenta dintre negru si alb in persoana lui Gigi Becali. Avem un vulpoi care pupa-n cur tot felul de politicieni si a doua zi o ia la fuga, se ascunde prin tufisuri, si apoi ii sapa pe aceiasi oameni pe care ia periat - Cosmin Gusa. Cam astia sunt reprezentantii care au ceva de zis in Romania zilelor noastre despre unitate nationala si independenta materiala si spirituala a romanilor. In rest, ceilalti nici macar nu se prefac ca le pasa, sunt deja europeni, s-au nascut la Bucharest sau la Iassy, in UE, nu in lagarul comunist din Romania!


Eu cred ca totusi daca nu gasim lideri, am putea macar crea o comunitate a romanilor liberi, fie ea si doar virtuala. Am putea sa definim principii si sa stabilim reguli, sa ne sustinem reciproc initiativele private in interes national si sa zambim impreuna prietenosi catre UE si slugile lor din Romania, fara sa ne pese de mizeriile lor.


In primul rand eu as defini niste principii clare pe care trebuie sa le respecte antreprenorii romani care vor sa actioneze in aceasta directie, pe care astept sa le completati si voi:


- imi propun sa devin (daca nu sunt deja) un antreprenor de succes in Romania

- imi educ familia in spirit national fara a recurge la excese

- in limita posibilitatilor, evit sa cumpar produse alimentare si bunuri de larg consum din strainatate, daca produse similare si la standarde de calitate acceptabile sunt pe piata ( de exemplu eu nu mi-as lua niciodata Dacia Logan)

- voi angaja ca antreprenor doar cetateni romani (romani, unguri, tigani, turci, etc. care traiesc cu acte in regula in Romania)

- nu voi face niciodata intermedieri si comert speculativ care duc la cresteri de preturi nejustificate, iar preturile mele vor fi construite pe baza costurilor de productie si nu pe baza preturilor de pe piata.

- voi folosi know -how si tehnologie performanta de orice provenienta pentru a asigura costuri de productie mici

- voi folosi materie prima in proportie de 80% de pe piata romaneasca

- voi achizitiona servicii romanesti (daca sunt acceptabile calitate/pret)

- nu voi produce si vinde hot -dog de Valcea, chiar daca are in el carne de porc de la Lugoj ingrasat cu porumb crescut la Letcani, ci voi vinde carnat cu paine



Ideea e ca trebuie sa luam cat mai multi bani de la UE si sa dam cat mai putin inapoi, ca haiducii. Lucrez la o firma germana si iau un salariu frumos, pe care il cheltuiesc in proportie de 80% pe bunuri si servicii romanesti. Atentie, pentru a ajunge banii tot la romani, firmele de la care cumparam trebuie sa aiba capital majoritar romanesc, si sa evitam intermediarii.


Uite eu vreau sa sustin o astfel de initiativa si sa gasesc romani interesati sa deschidem un magazin online cu produse si servicii romanesti de calitate, firmele producatoare alese sa fie verificate si sa respecte regulile jocului. Nu va fi un magazin cu profit ci va pune doar un adaos comercial care sa-i acopere cheltuielile de functionare. Profitul poate fi scos daca merge bine din publicitate.


Astept adeziuni!

Un comentariu:

  1. In sfarsit ceva interesant, ca toate blogurile-s pline de subiecte de tot rahatul sau de aberatii filozofice fara nici o substanta practica. Bravo, tine-o tot asa.

    RăspundețiȘtergere